Møbelpolstring

8 varer

pr side
Faldende

8 varer

pr side
Faldende

Læs om Re•Collections møbelpolstring

 

I Re•Collection elsker vi de danske designklassikere, og vi elsker dem faktisk endnu mere, når de har opnået en smuk patina efter år og årtiers tro tjeneste. Der går dog en skarpt optrukken grænse mellem smukt patineret og udtjent, og nogle gange skal der en ombetrækning til. Vi foretager møbelpolstring med omsorg for originalen, og vi benytter os af de oprindelige teknikker til at beklæde stolene.

Vores møbelpolstrer har mange års erfaring i håndværket, og han er specialist i de danske designklassikere. Det kræver nemlig særlige teknikker og håndelag at mestre den danske modernisme med de mange rene linjer og organiske former. Vi benytter os som sagt af samme metoder og materialer, som fabrikanterne gjorde, da de i sin tid fremstillede dit lille mesterværk.

Vi benytter os af anilinlæder, der er det tætteste, vi kommer på det rene, naturlige skind. Skindet er stort set ubehandlet efter garvningen, og det har bevaret sin overflade i processen. Ikke to stykker skind i anilin er ens, og der er masser af tegn på det liv, dyret har levet, når du går helt tæt på læderet. Det betyder også, at møblerne får et unika-præg.

Anilin er blødt som handskeskind, det bliver aldrig rigtig koldt eller varmt, og skindet er faktisk åndbart. Den nænsomme overfladebehandling betyder en helt enestående komfort, og det betyder, at skindet patinerer hurtigere og smukkere end andre lædertyper, når det udsættes for liv og slid.

Den nænsomme overfladebehandling betyder dog også, at du får et skind, der er lidt mere sart overfor slid, sollys og spildte sager. Hvor de to førstnævnte kan medvirke til en smuk patina, kan spildte væsker give uheldige pletter, som du ikke slipper af med igen.

Skal din stol stå et udsat sted, bør du måske overveje at vælge en løsning i semianilin. Denne lædertype har fået en lidt heftigere overfladebehandling end den rene anilin, men du vil stadig opleve, at skindet er ekstremt blødt og smidigt. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker råd og vejledning til valg af skind.

 

Sådan foregår en ompolstring

 

Vejen fra din beslutning til vores polstring af din stol er relativt kort og ukompliceret. Når du har bestilt en ompolstring, kontakter vi dig hurtigst muligt, så vi kan få aftalt, hvordan vi skal få afhentet din stol, dine stole eller din sofa. Du bestemmer selv, om du vil afmontere stellet, eller vi skal gøre det for dig.

Når vi har modtaget din stol, undersøger vi den nøje og vurderer, om den er egnet til ny møbelpolstring. Standen på konstruktionen, og især ryggen, kan betyde, at stolen kan være så slidt, at det ikke kan svare sig at ombetrække den.

Er stolen egnet til ompolstring, går vi i gang med det samme. Vi fjerner naturligvis også det gamle betræk for dig uden beregning. Vi får læderet leveret i hele huder, som vi så tegner op og klipper ud i de stykker, der skal bruges til lige netop din stol. Nyt skum bliver tilpasset og fæstnet til din stol, hvis nyt skum er nødvendigt, hvorefter læderet syes på med håndsting.

Når vi er færdige, sender vi stolen retur til dig efter nærmere leveringsaftale. Regn med, at ompolstringen tager en 3-4 uger – inklusiv forsendelsen, som vi i øvrigt betaler. Vores priser for møbelpolstring er faste og afhænger af møblet.

 

Gode råd til læderpleje

 

Pas godt på dine lædermøbler, og vær opmærksom på, hvor du stiller dem. Læder, og især anilin, tåler ikke lys og varme alt for godt, og derfor bør du være påpasselig med at sætte møblerne op ad radiatorer, brændeovne og sydvendte vinduer. Vær indstillet på, at anilinlæderet bliver mørkere i takt med, at det patinerer. Derfor bør du måske overveje at købe en lysere nuance, end den du ønsker at ende med.

Anilin har som nævnt næsten ingen overfladebehandling, og det er altså et halvsart skind, vi taler om. Derfor bør du også undgå alle former for gængse pleje- og rengøringsmidler, da du risikerer at ødelægge skindet helt og aldeles. Har møblet fået pletter, du har svært ved at leve med, bør du overveje at kontakte en fagmand.

Vi anbefaler til gengæld nænsom pleje med jævnlige støvsugninger med en blød børste, ligesom du kan bruge læderplejesæt, der er særligt fremstillet til anilin. Vi fører selv et lille udvalg af produkter, vi kan stå inde for. Et læderplejesæt med rens og lotion, der både rengør og plejer læderet på effektiv og nænsom vis - og en lædervoks, der med rigtig dosering beskytter og plejer dine lædermøbler.

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for rådgivning om vedligeholdelse af nypolstrede lædermøbler.