Spisebordsstole

En af kronjuvelerne i den danske designtradition er de ikoniske spisebordsstole, vi har siddet ved i efterhånden fem til syv årtier. Arne Jacobsens evner i stål og yndefuld finér, Wegners leg med bløde former i hårdt træ og Børge Mogensens kompromisløse tilgang til funktion, formål og mange anvendelsesmuligheder.

Varer 1-22 af 94

pr side
Faldende
 1. Tilbud
  6 stk. Ubrugte Arne Jacobsen 3107
  6 stk. Ubrugte Arne Jacobsen 3107
  Kampagnepris 18.000 kr Førpris 30.000 kr

  På lager

 2. Arne Jacobsen 3107 Divina Melange - Flere varianter
  Arne Jacobsen 3107 Divina Melange - Flere varianter
  Fra 3.100 kr

 3. UBRUGT Arne Jacobsen 3107 Divina Melange - Flere varianter
  UBRUGT Arne Jacobsen 3107 Divina Melange - Flere varianter
  Fra 4.150 kr

Varer 1-22 af 94

pr side
Faldende

Alt sammen evner og egenskaber der har givet os mesterværker og klassiske designerspisebordsstole som eksempelvis:

 • Syveren
 • Myren
 • Grand Prix
 • Y-stolen
 • Den Runde Stol
 • Søborg-stolen
 • Folkestolen

Disse er alle designerspisebordsstole, som de fleste elsker og ønsker omkring spisebordet - med god grund.

Vi har hos Re·Collection samlet vores information om netop disse klassikere og designerne bag. Så vil du gerne vide mere om de gode spisebordsstole, kan du læse med her på siden.  

De danske designerspisebordsstole: Både flotte og funktionelle

Y-stolen, Syveren, Myren, Folkestolen og sådan kunne vi blive ved. Der findes et utal af inderligt ikoniske, danske spisebordsstole, der så dagens lys i guldalderen i den danske modernisme. En stol som spisebordsstolen, der tidligere har været nem at overse, fik med de danske designere en fremtrædende rolle i de danske hjem. Ikke ved at udstyre og ornamentere stolene i ét væk – tværtimod. 

De danske designerspisebordsstole var minimalistiske, funktionelle og med god siddekomfort, og det har ironisk nok givet dem en plads i solen igennem årtier - og de tidløse møbler ser da heller ikke ud til at være på vej ud lige foreløbigt.

Danskerne var, og er, vilde med de klassiske og simple design, som ikke bare pynter om dit spisebord, men som også bidrager med en relevant funktion og brugbarhed. Du får ikke bare et kunstværk men også et møbel, du faktisk kan bruge. Derfor er de danske spisebordstole da også på flere ønskelister rundt om i landet. Mange vil nemlig gerne nyde det danske design og de indtænkte brugsmuligheder. 

Mød møbelarkitekterne bad de klassiske spisebordsstole

De velkendte spisebordsstole har hver deres særpræg, der gør dem unikke og genkendelige, og der er især tre designere og deres møbelstil, der har vundet plads ved de danske spiseborde: 

 • Arne Jacobsen
 • Hans J. Wegner
 • Børge Mogensen

De har alle leveret godt dansk design med unikke former og materialevalg og var derfor eftertragtede både i samtiden og nutiden. Læs med her, og bliv klogere på de tre møbelarkitekter og deres største værker.

Arne Jacobsen og formerne

Arne Jacobsens stole virker selv i dag, 60 år senere, moderne og næsten futuristiske. De buede linjer og lette udtryk, der kendetegner hans stole, er indbegrebet af dansk design. Jacobsens brug af forskellige materialer som metal og formpresset finér var kontroversielt i samtiden, hvor naturmaterialer og håndværk var lovprist. Men Arne Jacobsen insisterede på, at den almindelige dansker skulle have råd til hans spisebordsstole, og derfor brugte han det anderledes materiale.

Derudover var Arne Jacobsen heldig, eller måske rettere dygtig, i sit valg af partnerskabet med Fritz Hansen, for kvaliteten af de stole, de sammen producerede, var og er uovertruffen.

Den ideologiske Børge Mogensen

Børge Mogensen var en ilter herre med en stålfast tro på læremesterens, Kaare Klints, dogmer om funktion, materialer og rene linjer. Han var exceptionelt produktiv, og han står derfor også bag et utal af ikoniske spisebordsstole, som i dag anses som klassiske designermøbler. Med Børge Mogensen får du altså stilrene møbler, der har en klar funktion for øje.

Især hans tid i spidsen for FDBs møbler gjorde ham kendt og elsket, og både windsorstolene og især shakermøblerne med Folkestolen og J39 fandt vej til mange hjem. Senere kom Søborgstolen, som ligeledes er en eftertragtet designerspisebordsstol den dag i dag.

Stolenes mester, Hans J. Wegner

Hans J. Wegner var på samme måde som Børge Mogensen præget af Kaare Klint og den danske modernisme. Men Wegner tillod sig at snige sig rundt om dogmerne fra tid til anden, og det er måske grunden til, at hans spisebordsstole blev kendt og elsket over hele kloden.

Især Kinastolen og Den Runde Stol fik verdens øjne op for Wegners store talent. Det var dog Y-stolen, som for alvor fik plads ved spisebordene herhjemme, og den er faktisk på mange måder en kombination af elementerne fra de to tidligere designs.

Få et spisebord i dansk design, der passer til dine spisebordsstole

Hos Re·Collection har vi sammen med vores klassiske designerspisebordsstole også et godt udvalg med spiseborde i dansk design. Vi har blandt andet borde fra 

 • Piet Hein
 • Arne Jacobsen
 • Poul Kjærholm

Du kan altså finde spiseborde designet af nogle af de største danske møbelarkitekter, og du har derfor gode muligheder for at finde lige netop dét bord, der passer til dine favoritstole og resten af din indretning.

Har du allerede et godt spisebord, gælder det om at finde den helt rigtige spisebordsstol til. Her har vi som beskrevet flere varianter i dansk design, så du er sikret god kvalitet og siddekomfort sammen med stilrent design.

Du går altså ikke galt i byen med hverken designerspisebordsstole eller -spiseborde fra de danske møbelarkitekter, og du kan derfor roligt klikke rundt her på siden, og finde lige netop dét møbel, du foretrækker.

Udforsk de mange anvendelsesmuligheder

Ofte kan du få  mange timer til at gå om dit spisebord, og der er derfor mange fordele ved at finde både spisebordsstole og et spisebord, der passer ind i din bolig - både i design og funktionalitet. Du skal kunne sidde godt ved bordet og på stolene, ligesom du skal nyde at se på dem. De er trods alt en central del af indretningen i enten køkkenet eller spisestuen.

Helt lavpraktisk fungerer de danske klassikere som funktionelle møbler, du kan bruge gennem, din hverdag. Med stolene fra henholdsvis Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Hans J. Wegner får du spisebordsstole, du kan bruge. Vi taler altså ikke om designerspisebordsstole, du skal gemme væk, men derimod om designerspisebordsstole, der faktisk har en funktion i hjemmet. Hertil er stolene deres egne kunstværker, hvor du kan blive betaget af de flotte former og materialevalg, som var de kunstinstallationer om dit spisebord.