Kontorstole

Med en designklassiker i kontorindretningen kan du tilføre arbejdslivet lidt finesse, og der er mange gode bud på en smuk designerkontorstol i læder. Arne Jacobsen står bag Oxfordstolen fra 1960’erne, og det er en udpræget elegant stol, ligesom den elskede Syverstol også fås i en udgave til kontoret. Eames-parrets smukke EA-stole er også meget eftertragtede, ligesom den sjældne Wegner-stol PP502 er et lodret mesterværk at have stående på arbejdspladsen.

Varer 1-19 af 29

Side
pr side
Faldende

Varer 1-19 af 29

Side
pr side
Faldende

Flotte kontorstole i læder

 

Kontoret behøver ikke være hverken trist eller kedeligt, bare fordi du får brug for at fylde det med kontormøbler. Nogle af verdens smukkeste stole og møbler fås i udgaver, der egner sig til kontorbrug, og der er intet til hinder for, at du tilbringer arbejdsdagen i en tidløs klassiker – uanset om dine æstetiske ambitioner gælder kontoret, mødelokalet eller din hjemmearbejdsplads.

Af de store, danske designere er det mest Arne Jacobsen og Hans J. Wegner, der tegnede stole til arbejdsbrug. Det kræver nemlig en hel del at være egnet til kontorbrug, for det er hårdt for krop og ryg at sidde stille i så mange timer ad gangen. Ergonomien skal være tænkt ind i designet i højere grad, end det er tilfældet med spisebordsstole, da en arbejdsdag jo typisk er længere end et middagsselskab. Derfor er handler et design af kontorstole om mere end bare flotte linjer.

Hans J. Wegner var meget optaget af ergonomi, og han kørte igennem en lang del af karrieren et tæt parløb med kendt overlæge, som havde dedikeret sit liv til kampen mod rygproblemer. Arne Jacobsens materialevalg med den formspændte finér og de bløde linjer har også givet hans stole en fordel, når det drejer sig om ergonomi. Har du rygproblemer eller udsigt til rigtig mange stillesiddende timer, bør du dog overveje et moderne design, der er endnu bedre ergonomisk.


Kontorstole i læder

Oxford-stolen

 

Arne Jacobsen designede Oxford-serien til St. Catherine’s College i Oxford, som han tegnede i 1960’erne. Stolene er afmålte, elegante og komfortable. Den fås i varianter med varierende ryghøjde og med eller uden armlæn.

Syveren

 

Arne Jacobsen bedst sælgende værk, Syveren, fås naturligvis også til arbejdspladsen. Den ikoniske stol findes i kombinationer med eller uden armlæn og hæve/sænke-funktion, ligesom du kan få den i forskellige farver.

Wegners PP502

 

Hans J. Wegners måske mest kendte værk, Den Runde Stol, var inspirationen til denne kontorstol, som kom til verden i samarbejde med den ovennævnte ryglæge. Stolen er dog både sjælden og dyr, og du kommer let af med 80-100.000 kroner for et eksemplar.