Kontorstole

Med en ny kontorstol i design kan du tilføre arbejdslivet og dit kontor lidt finesse og stil, hvilket kan sætte et smil på de flestes læber. Der er endda mange gode bud på en smuk designerkontorstol i læder, så du har gode muligheder for at finde en både stilfuld og komfortabel kontorstol blandt designklassikerne.

 

Arne Jacobsen står for eksempel bag Oxfordstolen fra 1960’erne, som er en udpræget elegant stol, ligesom du kan får den elskede Syverstol i en udgave til kontoret. Ray Eames-parrets smukke EA-stole er også meget eftertragtede, og endelig er den sjældne Wegner-stol PP502 et lodret mesterværk at have stående på arbejdspladsen.

Varer 1-22 af 54

Side
pr side
Faldende

Varer 1-22 af 54

Side
pr side
Faldende

Få flotte kontorstole i dansk design og læder

Kontoret behøver ikke være hverken trist eller kedeligt, bare fordi du får brug for at fylde det med praktiske møbler. Nogle af verdens smukkeste stole og møbler fås faktisk i udgaver, der egner sig til kontorbrug, og der er derfor intet, der hindrer, at du tilbringer arbejdsdagen i en tidløs klassiker – uanset om dine æstetiske ambitioner gælder kontoret, mødelokalet eller din hjemmearbejdsplads. Du kan sagtens få en designerstol, der giver høj siddekomfort, og som passer til skrivebordet. 

En designerkontorstol kan både være stilfuld og ergonomisk 

Af de store, danske designere er det mest Arne Jacobsen og Hans J. Wegner, der tegnede kontorstole til arbejdsbrug. Det kræver nemlig en hel del, når et møbel skal være egnet til kontorbrug, da det er hårdt for både krop og ryg at sidde stille i så mange timer ad gangen. 

Ergonomien skal derfor være indtænkt i designet i højere grad, end det er tilfældet med eksempelvis spisebordsstole, da en arbejdsdag jo typisk er længere end et middagsselskab, og du derfor ofte tilbringer længere tid i kontorstolen. Derfor handler design af kontorstole om mere end bare flotte linjer.

Hans J. Wegner og Arne Jacobsen arbejdede for komfort

Hans J. Wegner var meget optaget af ergonomi, og han kørte igennem en lang del af karrieren et tæt parløb med en kendt overlæge, som havde dedikeret sit liv til kampen mod rygproblemer. Derfor har Wegner kunne lave en god kontorstol, som tager højde for dig og din ryg samtidig med den kønne danske stil, vi kender ham for.  

Arne Jacobsens materialevalg med den formspændte finér og de bløde linjer har også givet hans stole en fordel, når det drejer sig om ergonomi. Har du rygproblemer eller udsigt til rigtig mange stillesiddende timer, bør du dog overveje et moderne design, der er endnu bedre ergonomisk. Men er ryggen ikke helt så udfordret, kan du med fordel nyde en af de forskellige designerkontorstole, som du finder hos Arne jacosen. 

Oxford-stolen 

Arne Jacobsen designede Oxford-serien til St. Catherine’s College i Oxford, som han tegnede i 1960’erne. Oxfordstolene er afmålte, elegante og komfortable. De fås i varianter med varierende ryghøjde og med eller uden armlæn.

Syveren

Arne Jacobsen bedst sælgende værk, Syveren, fås naturligvis også til arbejdspladsen som kontorstol i design. Den ikoniske kontorstol findes i kombinationer med eller uden armlæn og hæve/sænke-funktion, ligesom du kan få den i forskellige farver. Du kan altså tilpasse solen til dig og dit skrivebord. 

Wegners PP502

Hans J. Wegners måske mest kendte værk, Den Runde Stol, var inspirationen til denne nye kontorstol, som kom til verden i samarbejde med den ovennævnte ryglæge. Stolen er dog både sjælden og dyr, og du kommer let af med 80-100.000 kroner for et eksemplar.