3107 - Syveren

Varer 1-22 af 37

Side
pr side
Faldende
 1. Tilbud
  6 stk. Ubrugte Arne Jacobsen 3107
  6 stk. Ubrugte Arne Jacobsen 3107
  Kampagnepris 22.000 kr Førpris 30.000 kr

  På lager

 2. Arne Jacobsen 3107 Divina Melange - Flere varianter
  Arne Jacobsen 3107 Divina Melange - Flere varianter
  Fra 3.100 kr

 3. UBRUGT Arne Jacobsen 3107 Divina Melange - Flere varianter
  UBRUGT Arne Jacobsen 3107 Divina Melange - Flere varianter
  Fra 4.150 kr

Varer 1-22 af 37

Side
pr side
Faldende

Syveren af Arne Jacobsen

Syveren, Syver stol, 7 stol, 7-stolen, 7’er-stolen. Kært barn har mange navne, men den ikoniske stol hedder faktisk 3107 eller blot Syveren. Arne Jacobsens (1902-1971) Syveren er uden tvivl et møbel, mange har kær. Siden den så dagens lys for første gang i 1955, er den endt i et utal af hjem, kontorer, hoteller og andre steder, hvor æstetiske og praktiske hensyn skal forenes. 

Arne Jacobsens største for Fritz Hansen

Syveren har siden sin debut for mere end 50 år siden været et utroligt populært møbel. Det skyldes ikke mindst, at Syveren er så praktisk en stol, som den er. Det ikoniske møbel er oprindeligt designet for Fritz Hansen, og Syveren er til dags dato Fritz Hansens mest solgte stol. Faktisk menes stolen at være den måske mest solgte i dansk møbelhistorie. 

På trods af prisskiltet, der er i den dyre ende, er Syveren at finde i talrige hjem. ’På trods’ skal imidlertid tages med et gran salt, for det var i sin tid meget vigtigt for Arne Jacobsen, at produktionsprisen skulle holdes nede, så danskerne netop havde råd til stolen.

Arne Jacobsen må siges at have fået opfyldt sit ønske, for der er ingen tvivl om, at Syveren har skrevet sig ind i designhistorien som en af de mest elskede og købte stole blandt danskerne. Designet har derfor også med årene fået flere uformelle titler såsom ‘Syver stol’, ‘7 stol’, ‘7er stol’ og slet og ret ‘syver’. 

Arne Jacobsen - meget mere end arkitekt

Manden bag 3107 - Syveren, Arne Jacobsen, er egentlig uddannet arkitekt fra Kunstakademiet, hvor han afsluttede sin uddannelse i 1929. Han gjorde sit indtog på arkitekturens scene med tegningen af det bemærkelsesværdige ‘Fremtidens Hus’. Tegningen vakte opsigt og skabte opmærksomhed omkring Arne Jacobsen, der sider har kunnet kalde sig afsender på tegninger til velkendte bygninger som:

 • Bellevue Strandbad
 • Bellavista
 • Bellevueteatret

Arne Jacobsen regnes for at være manden, der for alvor fik sat skub i funktionalismen i Danmark. Alligevel fik han først sit folkelige gennembrud, da han omkring 1950’erne begyndte at designe møbler og indgik samarbejder med Fritz Hansen og Georg Jensen. 

De fleste tænker derfor også primært på eksklusive stole frem for bygninger, når de hører navnet Arne Jacobsen. Den verdenskendte arkitekt og designer har da også adskillige højtelskede og velkendte designværker bag sig. Blandt andet står Arne Jacobsen bag siddemøbler som:

 • Ægget
 • Svanen
 • Gryden
 • Liljen
 • Mågen

Leder du efter komfortable siddemøbler, hvor du kan gøre dig det behageligt og samtidig have et smukt stykke design stående? Hos Re•Collection har vi flere flotte siddemøbler fra velrenommerede, klassiske danske designere. Se for eksempel vores udvalg af sofaer skabt af navne som Børge Mogensen, Poul Kjærholm og ikke mindst Arne Jacobsen.

3107 - en stol til dagligdagen

Arne Jacobsen har altså et imponerende bagkatalog af såvel bygninger som stole. Trods velkendte klassikere som Ægget og Svanen er det dog fortsat 3107 - Syveren for Fritz Hansen, der den dag i dag står som det mest populære design fra arkitektens hånd. 

Selvom 3107 - Syveren næsten virker skulpturel i sit design, er den - helt i funktionalismens ånd - i højeste grad skabt til dagligt brug. Den er let at rengøre, og du kan stable den, så kan du spare på pladsen. Det er også blandt forklaringerne på, at den er blevet så populær i virksomheder, hvor stolen kan være praktisk, når lokalerne hurtigt skal fyldes og ryddes. 

Der er heller ikke tvivl om, at en del af populariteten også skal findes i, at stolen er komfortabel – især set i forhold til de møbler, der tidsmæssigt var tilsvarende Syveren. Her er altså tale om et helt ideelt hverdagsdesign, hvor form og funktion går op i en højere enhed.

Er du på udkig efter nye spisebordsstole, er 3107 - Syveren, oprindeligt designet for Fritz Hansen, altså en både elegant og funktionel løsning. Har du brug for et nyt spisebord til dine nye, såkaldte ‘syver stole’, kan du også gå på opdagelse i vores store udvalg af lækre spiseborde

Fra Myren til Syveren

De fleste af den verdenskendte Arne Jacobsens største møbler er oprindeligt skræddersyet til et byggeri, han har stået bag. Det er dog ikke tilfældet med Arne Jacobsens 7-stol, der som nævnt blev designet for Fritz Hansen. I hvert fald ikke direkte, for Syveren har nemlig sit ophav i den næsten lige så populære Myren. 

Myren blev tegnet til medicinalvirksomheden Novo Nordisks kantine med et fokus på de praktiske egenskaber. Efterfølgende var Arne Jacobsen slet ikke færdig med at udforske, hvad skalstolen kunne. Det blev i første omgang til den berømte Syveren, i daglig tale ‘syver stolen’ for Fritz Hansen, som senere fik selskab af Grand Prix-stolen, der er skabt med samme teknik.

Teknikken er simpel. Stolen består af et forkromet stel i stål, der bærer sæde og ryglæn i ét og samme stykke formpresset finér. Der ligger en lang og arbejdstung proces bag at gøre finéren klar til pres, ligesom den får en overhaling, når det karakteristiske, kropsformede sæde kommer ud af formpresseren. Herefter lakeres, males eller betrækkes Syveren med læder eller lærred. 

 

Syveren for enhver smag

3107 - Syveren findes i dag i en masse forskellige afskygninger, som eksempelvis kontorstol og barstol, men det er stadig i spisestuen, vi oftest ser Syveren hos private. Her fås den både med og uden armlæn, og det er som ofte de læderbetrukne udgaver, der ses i dag.

Som sagt fås Arne Jacobsens 3107 - Syveren i læder, og de stole, som vi polstrer og ompolstrer, får for det meste et betræk i anilin-læder eller semi-anilin. Anilin-læder er af allerfineste kvalitet og kommer fra udvalgte skind. Anilin bliver kun smukkere med tiden, for det patinerer virkelig flot. Det er til gengæld nærmest ubehandlet, og det betyder, at skindet er en anelse sart. Semi-anilin har mange af de samme egenskaber, men læderet har fået en behandling, som gør, det kan tåle lidt mere af både slid og rengøring. Det betyder til gengæld også, at skindet ikke patinerer helt så flot, så det er virkelig værd at tage med i overvejelserne, hvordan stolene skal bruges. 

Har du en såkaldt syver stol i læder eller et andet materiale stående derhjemme, som du gerne vil realisere? Hos Re•Collection køber vi gerne dine brugte designermøbler. Læs mere her, og udfyld kontaktformularen. Så vender vi tilbage til dig.

Passer Syveren til dig? 

Arne Jacobsen har skabt en stol, der er gået rent ind i hele Danmark. Den er derfor også at finde i mange danske hjem, og det kan blandt andet tilskrives det enkle formsprog, men ikke mindst også, at Syveren fås med sæder i flere materialer.

Hos Re•Collection kan du for eksempel vælge Syveren i både læder og tekstil. På den måde er det muligt at vælge en stol, der passer ind i de fleste hjem. Er du på udkig efter Syveren i læder, har du tilmed flere flotte farver at vælge imellem. Om du har brug for en mørk eller lys stol, bør du altså kunne finde en passende stol af den verdenskendte designer Arne Jacobsen. Vælg blandt andet:

 • Classic Sort
 • Classic Cognac
 • Classic Brandy
 • Alaska Cognac

Om du kender stolen som 3107 - Syveren eller en ‘syver stol’, ‘7 stol’, ‘7er stol’ eller ‘syver stol’, kan du med stor sandsynlighed finde en udgave af den smukke stol, der passer lige ind i din indretning. 

Er du nysgerrig efter at se nærmere på andre møbelklassikere end Syveren, så klik på linket og lad det følge dig til både møbler og ikoniske designere.