Svanen

Varer 1-22 af 24

Side
pr side
Faldende

Varer 1-22 af 24

Side
pr side
Faldende

SVANEN

HISTORIEN OM ARNE JACOBSENS SVANEN

Arne Jacobsens Svanen-stol er næsten lige så dansk og kendt som H.C. Andersens eventyr om ællingen, der blev til samme, smukke fugl. Stolen kom til verden i 1958, hvor dens runde udtryk og buede linjer vakte opsigt. Faktisk skal du helt ned på stellet for at finde en lige linje på den berømte stol, der oprindeligt er produceret for Fritz Hansen. Selv i dag, seks årtier senere, virker Svanen moderne – ja, næsten på vippen til det futuristiske.

Svanen blev til som en del af indretningen på SAS Royal Hotel, akkurat ligesom storebroren Ægget, så det er omsonst at diskutere, hvem der kom først. Hele SAS Royal Hotel blev tegnet af Arne Jacobsen, og den kantede, modernistiske bygning var en kontroversiel størrelse i samtiden. 

Mange københavnere mente ikke, at det store, klodsede tårn designet af Arne Jacobsen pyntede på hovedstadens skyline, og med sine 22 etager var byggeriet da også en gigant dengang. Danskerne tog dog helt anderledes godt imod indretningen på hotellet, som Arne Jacobsen også stod bag. Det kom der nemlig et utal af store og små designs ud af. Hotellet er i dag moderniseret, men Suite 606 er bevaret til minde om Arne Jacobsens originale mesterværk. Blandt de mest kendte,  ud over Svanen og Ægget, er også:

  • Dråben
  • Gryden 
  • Serier 3300 
  • Lille Giraf 
  • Det ikoniske Georg Jensen-bestik 

DEN BERØMTE SVANEN-STOL AF ARNE JACOBSEN

Ligesom Ægget er Svanen et produkt af Arne Jacobsens opdagelse af nye materialer, der tillod former og kurver, der hidtil havde været utænkelige. Rammen er støbt i en form for plastik, der er beklædt med koldskum og siden betrukket med læder eller tekstil. Ligesom Ægget er også Svanen i sin tid produceret for Fritz Hansen.

Svanen er på sin vis mere elegant end storebroren, Ægget, der næsten insisterende indtager rummet. Svanen er, qua sin størrelse og sit mere åbne snit, mere imødekommende over for både lokalet og den øvrige indretning. Begge stole kan dog både tåle at stå alene såvel som at indgå andre indretningssammenhænge.

Kernen i mange de elskede designs fra SAS Royal Hotel er de bløde, næsten organiske former. Det er ikke en tilfældighed, for Arne Jacobsen arbejdede bevidst med, at hans møbler skulle bryde bygningens meget hårde linjer. Svanen blev tegnet til lobby- og loungebrug, hvor den fik liv som både stol og sofa. Svanesofaen er dog lidt sværere at støde på i hjem og på kontorer, da den ikke var i produktion i en lang årrække, men den begynder så småt at genfinde sin plads i rampelyset.

Har du en Svanen-stol, som du gerne vil have frem, men som trænger til kærlighed? Hos Re•Collection renoverer og polstrer vi dine designermøbler, så de igen kan komme til deres ret. 

ARNE JACOBSEN SVANEN-STOL I DAG

I dag er Svanen af Arne Jacobsen nemlig stadig i høj kurs over hele kloden, og både nye såvel som brugte udgaver af stolen skifter dagligt ejermand. Da Svanen, som flere andre møbler af Arne Jacobsen, er eftertragtet, er det også blevet en populær kopivare, så det er vigtigt, at du bruger betroede leverandører, når du køber Svanen, så du er sikker på, stolen lever op til prisen.

I Re•Collection forhandler vi både brugte og fabriksnye eksemplarer af Svanen, og du kan være sikker på, at vi lever op til selv de højeste standarder. Der er naturligvis tale om ægte og certificerede stole, når vi sælger brugte udgaver, og de gennemgår et grundig gennemsyn for slitage, fejl og mangler, før de bliver ombetrukket i anilin-læder af bedste kvalitet. Hos os finder du læder i flere flotte nuancer. Vælg for eksempel:

  • Cognac
  • Marble
  • Sort

Den berømte Svanen-stol designet af Arne Jacobsen for Fritz Hansen er en udødelig klassiker, der med stor sandsynlighed også vil overleve strømninger og tendenser i årtier fremover. Foden i aluminium udgør et stærkt fundament for stolen, der fortsat sælges til designelskere verden over. 

Har du en brugt Svanen af Arne Jacobsen, du drømmer om at realisere? Hos Re•Collection både sælger og køber vi de største designklassikere. Udfyld formularen her, og lad os give dig et uforpligtende tilbud.