3130 - Grand Prix

Grand Prix-stolen designet af Arne Jacobsen er en klassiker - både herhjemme og ude i den store verden - og det er der en god grund til. Den hædrede stol er nemlig både praktisk og yderst stilfuld, hvilket også er kendetegnet for mange ar Arne Jacobsens andre møbler.  

13 varer

pr side
Faldende

13 varer

pr side
Faldende

Arne Jacobsens Grand Prix-stol

Arne Emil Jacobsen er muligvis mest kendt for Syveren fra 1955, men han har dog lavet en række andre designermøbler, som ligger lige i hælene på den velkendte klassiker. Her kan vi eksempelvis pege på Grans Prix-stolen, der kom til verden i 1957. Faktisk fik Jacobsen samme år stolen udstillet på Triennalen i Milano, hvor den vandt Grand Prix - den store pris. Det var da også derfor, den skønne stol fik sit navn. 

Selve Grand Prix-stolen minder muligvis om Syveren og nogle af Arne Jacobsen andre møbler, men den har dog sin egen, helt unikke karakter. Du får en rund, organisk og alligevel kantet stol med et helt unikt grafisk udtryk, og så er den både stilfuld og indbydende at se og sidde på. Den passer ind i både stuen, køkkenet og kontoret, og på den måde binder den ikke bare Arne Emil Jacobsens møbler sammen - men faktisk også dit hjem. 

Oplev Arne Jacobsen og hans andre klassikere

Arne Jacobsen (1902-1971) har som sagt skabt flere store klassikere herunder Grand Prix-stolen, og det er da også en af grundene til, at han var den største designer i Danmark, nogensinde. 

Han var arkitekt, hvilket gjorde, at han netop med sine møbler kunne fuldende sine projekter. Dermed viser han også at møblerne og derved indretningen spiller en vigtig, hvis ikke afgørende, rolle i fuldendelsen af arkitektoniske værker og rum.

Udforsk Jacobsens møbelkatalog

Jacobsens elegante designvalg og fokus på detaljer kan du blandt andet opleve i hans brede møbelkatalog af designerstole. her finder du blandt andet følgende værker: 

Her er det specielt tydeligt, hvordan Grand Prix-stolen ikke står alene. Den er unik og sin egen, samtidig med at den passer til Arne Jacobsens andre store klassikere. Han har med sine designerstole formået at skabe ikke bare én men et hav af stole, så du kan indrette dit hjem stilfuldt og elegant.